Home

Zaterdag 6 maart start WorpWegWerpvrij het zwerfvuilseizoen met een Corona-veilige opruimactie.
Let op: de gemeente geeft toestemming indien de Coronaregels goed en verantwoord worden opgevolgd. Het is daarom nodig dat we een presentielijst van deelnemers bijhouden. Meld je daarom vantevoren aan via jolingharry@gmail.com.

We verzamelen vanaf 09:40 bij het Hovenhuus en starten om 10:00.
We ruimen dit weekend het zwerfvuil op in tweetallen en houden hierbij onderling 1,5 m afstand. Per tweetal krijg je één afvalbak en iedereen krijgt een afvalring en een knijper.
Kom alleen als je je compleet gezond voelt en niet recent met een coronapositief medemens in aanraking bent geweest.
Na de actie leveren we alles in bij de camping, daarna gaan we meteen naar huis.

We gaan uit van een fijne zinvolle ochtendwandeling, welkom!De werkgroep WorpWegWerp-vrij is ontstaan uit onvrede over de steeds meer, door zwerfvuil vervuilde IJsselstrandjes. Een groep betrokken Worpbewoners heeft zich verenigd in deze werkgroep en stelt zichzelf tot doel zowel het schoonmaken en –houden van de leefomgeving van ‘de Worp’ alswel de bewustwording over die leefomgeving bij recreanten en bij betrokken bedrijven, instanties en organisaties te vergroten.

Het plezier van deze groep zit hem in het feit met zo min mogelijk financiële middelen en -vooral door hun enthousiaste gedrevenheid- tot samenwerkingsverbanden te komen met bovengenoemde bedrijven, instanties en organisaties. Vanuit hetzelfde willen, namelijk een schone leefomgeving, wordt gewerkt aan bewustwording van de recreanten en andere passanten over hun wegwerp-gedrag.

De werkgroep schuwt hierbij de publiciteit niet. Integendeel, hoe meer positieve aandacht hoe meer effect op het gedrag van wegwerpers, is hun stelling. 
 

Nieuws

 • GroenLinks Deventer reikt groen lintje uit aan WorpWegWerp-vrij Een Groen Lintje is een onderscheiding voor mensen, groepen of bedrijven die zich bijzonder inzetten op het gebied van duurzaamheid in Deventer. GroenLinks Deventer wil dromers, denkers en doeners voor ...
  Geplaatst 22 jan. 2018 10:47 door Patrick Bauwens
 • Hanze-schoonmaak Toen de Deventer Schoonfamilie ons vroeg of we op 5 maart mee wilden doen aan de Hanze-schoonmaak zeiden wij natuurlijk ja. Op die dag werd in verschillende steden langs ...
  Geplaatst 7 apr. 2016 10:22 door WorpWegWerpVrij Deventer
 • Schoonmaakactie juni De hoeveelheid zwerfafval viel deze keer mee, maar toch viel er deze zaterdagochtend nog een hoop op te ruimen.Tja. Dan kun je je afval netjes in plastic zakken achterlaten ...
  Geplaatst 6 jun. 2015 10:37 door WorpWegWerpVrij Deventer
 • Nieuwe IJsselstrandjes geopend De werkzaamheden in het kader van "Ruimte voor de Rivier" zijn nog in volle gang.Toch is de afgelopen weken alweer druk gebruik gemaakt van de strandjes langs de IJssel ...
  Geplaatst 5 jul. 2014 05:08 door Patrick Bauwens
 • Vele handen maken licht werk Vele handen maken licht werk, het is bewezen door Klean Foundation.Zij maakten afgelopen 28 Februari de oevers van het IJ in Amsterdam schoonmet de hulp van passanten.
  Geplaatst 30 mrt. 2014 07:18 door Patrick Bauwens
Berichten 1 - 5 van 41 worden weergegeven. Meer bekijken »
Subpagina''s (2): Aankondigingen Bestanden