Home‎ > ‎Aankondigingen‎ > ‎

Actie Hovenschool

Geplaatst 30 mei 2011 13:59 door Patrick Bauwens
Door het mooie weer van de laatste weken gaan we weer massaal naar buiten, lopend of op de fiets. Ook de rit naar en van school maakt dorstige kelen. Voor de vrijwilligers die proberen het zwerfvuil uit de natuur te houden is weer een drukke tijd aangebroken.
 
Ook de Hovenschool voelt zich bij dit probleem betrokken en probeert zijn leerlingen bewust te maken over hoe om te gaan met je afval.
Samen met WorpWegWerp-vrij heeft groep 7 op donderdag 19 mei een opruimactie gehouden op de Lage Worp, de weilanden onder de Wilhelminabrug en via de IJsseloever langs de strandjes.
 
Met 30 kinderen in gele hesjes lijkt een gele tornado langs de rivier te zijn getrokken. Enthousiast rond rennend hebben ze tussen 13 en 15 uur 6 volle vuilcontainers verzameld. En dat terwijl het al een aantal dagen geen uitnodigend weer is geweest. Dat belooft wat als de zon weer gaat schijnen!
 
Tijdens de actie merkten we in enkele gesprekken met kinderen dat zij zich ook zorgen maken over de gevaren van het zwerafval. Glasverwondingen door stuk gegooide drankflessen, of het verongelukken van dieren die in de plastic zakken verstrikt raken hebben ze zelf gezien.
 
We hebben ze, terug op school, uitgenodigd eens op een zaterdagochtend mee te komen doen.
Samen laten we toch het beste zien dat het anders kan!
 
 
Mocht u zich ook ergeren aan het zwerfvuil en hier actief af en toe mee bezig willen zijn, kom dan gerust eens een keer meedoen.
Steeds elke eerste zaterdag van de maand, tegen 10 uur verzamelen we bij het Hovenhuus, om na een opwekkend kopje koffie aan de slag te gaan.
De aankondiging staat ook steeds kort vantevoren bij de Spar aangegeven.
 
We ontvangen u graag.
Comments