Home‎ > ‎Aankondigingen‎ > ‎

Afsluiting 2011

Geplaatst 16 okt. 2011 12:50 door Patrick Bauwens
Na afronding van een succesvolle schoonmaakactie op zaterdagochtend 1 Oktober, er zijn weer een flink aantal afvalbakken gevuld, is er afgelopen woensdagavond voor alle WorpWegWerp-vrij-vrijwilligers een gezellige avond georganiseerd. 1 Oktober was de laatse opruimactie van dit jaar en we wilden ook dit jaar onze vrijwilligers weer bedanken voor hun inzet.
 
Deze avond werd niet alleen opgeluisterd door koffie en vers gebakken appeltaart van Annie Rensen.
Door Jan Barwegen werd een presentatie gegeven over het project 'Ruimte voor de Rivier'. Niet alleen zorgt dit landelijk project ervoor dat Nederland minder last gaat krijgen van hoogwater, ook onze schoonmaakroutes zullen hierdoor veranderen. De hoeveelheid strandjes aan de IJssel neemt bijvoorbeeld flink toe.

Ook Evelien Pouls van Cambio was deze avond aanwezig.
Zij had die dag net een symposium over de aanpak van zwerfvuil bezocht en heeft hierover, vers van de pers, verslag kunnen doen. Ze vertelde over de aanpak van graffitti door aanwijzen van legale spuitplaatsen en over de inzet van een digitale stad om de beleving van de bewoners te kunnen meten. Het verschil tussen 'acceptabel' en 'smerig' blijkt van veel factoren afhankelijk te zijn.

Verder zijn ook de agenda's bijgewerkt. De eerste maandelijkse schoonmaakactie volgend jaar staat gepland op 7 april, de eerste zaterdag van de maand. Maar ook zijn er plannen om op 7 januari een extra actie in te plannen om achtergebleven vuurwerkresten in de Worp op te ruimen. Deze laatste datum is nog onder voorbehoud, misschien is het niet nodig.

We houden jullie hierover op de hoogte via website en mail.
Comments