Home‎ > ‎Aankondigingen‎ > ‎

Deventer Nu over WorpWegWerp-vrij

Geplaatst 2 mei 2010 07:05 door Patrick Bauwens

Hovenschool aan de slag met zwerfafval
Zaterdag 3 april gaf de WorpWegWerkvrij in de stromende regen de aftrap voor een afvalvrije Worp. Een groep bewoners is het achtergelaten zwerfafval (vooral op de strandjes langs de IJssel) beu en is vastbesloten om minimaal een keer per maand zelf te gaan opruimen. Daarmee wordt de Worp schoner én geven ze het goede voorbeeld.
Ondanks de regen die met bakken uit de hemel kwam, is een flinke groep bewoners met grijpers, containers en vuilniszakken (beschikbaar gesteld door de Deventer Schoon Familie) de wijk ingegaan en heeft heel veel zwerfafval verzameld.

Jong geleerd is oud gedaan
De Hovenschool is altijd actief in de wijk als het gaat om opruimen. Ze zijn actief lid van de Deventer Schoon Familie, doen elk jaar mee met de bladactie (en hebben die ook al regelmatig gewonnen) en doen ook mee met schoonmaakacties.

Schoonmaken in de wijk
Leerlingen van groep 7 – onder begeleiding van een aantal vrijwilligers van de Werkgroep WorpWegWerp-vrij – volgen vrijdag 16 april dit goede voorbeeld op en gaan met grijpers en vuilniszakken de wijk in om schoon te maken.
Harry Joling van de WorpWegWerpvrij is blij met de actieve houding van de school: "Het is geweldig dat de Hovenschool zo betrokken is. De kinderen leren dat ze zelf ook verantwoordelijk zijn voor hun wijk."

Zaterdag 24 april komt de bewonersgroep weer in actie. Meedoen? Neem contact op met Anneke Fort,
tel: 0570 61 50 40, e-mail: molenaarsvrouw2009@hotmail.com.
 
[Bron: Deventer nu - jaargang 20 week 15, 14 april 2010 - http://www.deventer.nl/deventernu]
Comments