Home‎ > ‎Aankondigingen‎ > ‎

Hovenschool gaat ook voor een schone Worp

Geplaatst 2 mei 2010 07:00 door Patrick Bauwens   [ 2 mei 2010 07:08 bijgewerkt ]
Deventer 16 april 2010
 
Vanmiddag was de Hovenschool druk bezig op de Worp, met de strandjes schoon te maken. Als je tussen half 2 en half 3 op de Wilhelminabrug reed, kon je ze al van verre zien. Hun felle lichtgevende veiligheidsvestjes en de grote rode kliko’s trokken de aandacht.
 
De aanleiding ontstond doordat de "WorpWegWerp-vrij"-groep samenwerking gezocht had met de Hovenschool.  Deze vrijwilligersgroep heeft als doel om maandelijks de Worp schoon te maken met daarnaast nog eens extra grote schoonmaakacties te houden na een Stads A-evenement. Zij zoeken daarin zo veel mogelijk samenwerking om zo veel mogelijk helpende handjes te krijgen en hun activiteiten zo low-budget te houden.
 
30 kinderen en een aantal begeleiders stonden om 1 uur al klaar op het schoolplein, gewapend in het vestje van "WorpWegWerp-vrij" en de knijpers en kliko’s in de hand van "De Deventer Schoon Familie".  Al zwerfvuilgrijpend liep de groep naar de IJsselstrandjes, namen vervolgens de hele waterkant onder handen en liepen terug met 6 overvolle kliko’s.
 
Het prachtige weer zorgde ervoor dat het een feestje werd voor de kinderen en hun de begeleider. Harry Joling, voorzitter van "WorpWegWerp-vrij" was enthousiast over het resultaat. De strandjes liggen er weer netjes en schoon bij, de kinderen hebben zich uit kunnen leven op jacht naar zwerfafval en iedereen heeft kunnen genieten van het mooie weer.
 
Deze actie laat zien hoe succesvol samenwerking tussen een aantal partijen kan zijn.
 
 
Comments