Home‎ > ‎Aankondigingen‎ > ‎

Vuile strandjes en vuil parkeren 2

Geplaatst 8 sep. 2013 00:04 door Jan Barwegen   [ 9 sep. 2013 09:33 bijgewerkt ]
Toen wij gisteren tegen 11.30 uur klaar waren met de maandelijkse ronde ivm worpwegwerpvrij kwamen we uit bij het IJsselhotel. Daar bleek dat er tientallen auto's geparkeerd stonden in het park direct evenwijdig aan de parkeerstrip die daarvoor bedoeld is. Die strip en de Bolwerksweg stonden echter vol en mensen hadden gezien dat je ter hoogte van het IJsselhotel het park in kunt rijden. Het wandelpad is daar zo breed dat er een auto langs kan (denk aan Talamini, groenvoorziening en hulpverleningsdiensten). Er stonden  tenminste 30 auto's en toen wij er wat van zeiden gingen een aantal mensen een andere plek zoeken. Het bleef echter aanrijden. We hebben contact gezocht met gemeente en politie.

Team Toezicht heeft direct actie ondernomen. Ze zijn eerst gaan praten met de organisatoren van een evenement bij de muziekkoepel. Vervolgens heeft een team toezichthouders 29 bekeuringen uitgeschreven. 

Fout parkeren en fout picknicken horen wat ons betreft bij hetzelfde fenomeen: gemakzucht en de houding van wie maakt me wat. Gisteren ook weer gehoord: er staan al auto's dus het mag. Voor vuilnis hoor je hetzelfde het is al een bende dus mijn bende kan er nog wel bij. En je komt er vaak nog mee weg ook. Een auto heeft gelukkig nog een kenteken, vuilnis vaak niet.
Comments