Home‎ > ‎Aankondigingen‎ > ‎

WorpWegWerp-vrij op het Wervelend Worp Weekend

Geplaatst 15 sep. 2010 12:00 door Patrick Bauwens
De organisatie van het Wervelend Worp Weekend had het niet beter kunnen plannen. De omringende dagen regenachtig, maar op zaterdag 11 September een prachtig zonnige dag, perfect om met de hele wijk in het Worp-plantsoen door te brengen. Rondom een kiosk met live optredens een lint met kraampjes waarin de verenigingen en werkgroepen van de Hoven zich konden presenteren. En wij waren er ook bij.

We bleken al redelijk bekend te zijn in de wijk. Veel positieve reacties, zelfs een paar toezeggingen om komend jaar mee te gaan helpen schoonmaken en een paar keer de vraag of die handige grijpers om het vuil mee op te rapen te koop zijn. Wij hebben de grijpers en afvalzakringen ook maar te leen van de Deventer Schoon Familie, dus mocht je op zoek zijn naar een eigen grijper, ze schijnen te koop te zijn bij o.a. Leen Bakker, Euroshopper en winkels met zorgartikelen.

Naast de grijpers en de draagringen voor de afvalzakken hadden we ons kraampje verder ingericht met foto's van onze opruimactiviteiten in het afgelopen jaar. Vooral de foto van de opruimmiddag met de Hovenschool trok veel bekijks. Veel kinderen hebben zichzelf terug herkend en wij konden genieten van hun verhalen over die middag.

Ook veel leuke reacties over onze 'voor'- en 'na'-bak, waarin we stukjes IJsselstrand hebben nagebouwd voor- en nadat wij er met ons team langs zijn geweest: in de ene zand met blikjes, plastic, snoeppapiertjes en sigarettenpeuken en in de andere .. tja .. alleen wat zand, gras, steentjes. Sommigen van de bezoekers vonder het 'voor'-bakje er overigens gezelliger uitzien. Klinkt als een actiepunt voor het komende jaar...

Omdat we ook onze knalgele hesjes bij ons hadden en omdat het terrein aan het einde van de dag, zoals het een festivalterrein betaamt, wel een opruimbeurt kon gebruiken (van wie was die poepluier?!) hebben een aantal mede-Worp-bewoners de grijpers en afvalzakringen eens uit kunnen proberen. Onze dank hiervoor! Wij kunnen het ook niet helemaal alleen.

Comments