Nieuwsarchief 2024

Bekijk het nieuws over WorpWegWerp-vrij van:

2 maart 2024

En daar waren we weer. De eerste keer van het seizoen 2024. Op een paar na was de hele vaste kern aanwezig. Het was mooi weer en we hadden er zin in.

Eerst was er koffie en heerlijk gebak. Het werd gebracht door Peter Brendel, van de Deventer Schoon Familie, die tevens afscheid van ons nam, vanwege pensionering. Hij heeft ons vanaf het begin bijgestaan. Wij hebben hem hartelijk dank gezegd voor zijn trouwe en altijd positieve inzet. We zullen hem echt missen.

Daarna gingen we, in drie groepen, de wijk in en de dijk langs, richting Ossenwaard en richting de A1, want de strandjes stonden nog onder water. De opbrengst was redelijk. Veel kleine en grotere stukjes plastic, die met het hoogwater mee gekomen zijn, en op het punt staan uiteen te vallen in microplastics.

Tot slot was er weer koffie van Hotel Pillows, die we heerlijk in het zonnetje op het terras konden nuttigen.

6 april 2024
Weer een mooie opkomst en goed weer. In vier groepjes hebben we de natuur weer van heel wat plastic en ander afval ontdaan.
Het is merkbaar dat de strandjes nog niet in gebruik zijn. Wel was er veel zwerfafval op- en rond de parkeerplaats Melksterweide. En wat landelijk blijkt, ook in Deventer neemt het aantal flesjes en blikjes met statiegeld dat we vinden echt af. 
Als beloning kregen we koffie op het pas weer geopende terras van Meadow, heerlijk aan een picknicktafel; in (alweer) de zon.