Nieuwsarchief 2012

De oogst van zaterdag 6 oktober 2012

7 okt. 2012

Afgelopen zaterdag alweer de laatste prikdag van 2012.

Het weer werkte niet echt mee, maar door de aanwezigheid van twee nieuwe vrijwilligers uit de wijk konden we toch alle strandjes af. Ook de gemeente was de afgelopen week actief geweest. De grote rode bakken zijn allemaal verwijderd. Het hoogwaterseizoen staat voor de deur. De Uiterwaard is schoon maar door het vele graafwerk vanwege ruimte voor de rivier staat het gebied flink op zijn kop. Laarzen zijn van harte aanbevolen!

Ter hoogte van de Bolwerksmolen hebben we de kolk van het gemaal ook maar even schoongemaakt.

De tweede foto laat een gedeelte van de oogst van zaterdag zien.

Column Wouter Klootwijk

7 okt. 2012

Woensdag 3 oktober vroeg Wouter Klootwijk in zijn wekelijkse column Koopwaar aandacht voor de beide mooiste overkanten van Nederland. Het gezicht op Deventer en het gezicht op het Worpfront. Bovendien had hij nog een oplossing voor het zwerfvuil en het gebruik van plastic zakken om de overkant van de rivier schoon te houden.

Afval in combinatie met water

1 sep. 2012

Op zaterdag 6 oktober wordt de laatste WorpWegWerp-vrij schoonmaakactie van dit jaar gehouden. Jullie laatste kans om mee te helpen de Worp & omgeving winterklaar te maken.

Zoals elke maand wordt er om 10:00 bij 't Hovenhuus verzameld. Kom iets eerder als je nog een kopje koffie mee wilt drinken. Het verzamelen van afval duurt tot ongeveer 12:00.

En voor diegenen die niet mee gaan helpen de volgende tip: gooi jullie afval asjeblieft niet in het water, want dan kunnen we er niet bij en dan blijft het tot in lengte van dagen liggen.

Nog beter: gooi het in een afvalbak.

Ja, kijk, zo kunnen ook wij er niet bij, hè.

Koninginnedag

1 mei 2012

We zullen het er allemaal over eens zijn: dit jaar was het met Koninginnedag prachtig weer.

De muziekkoepel in het Worpplantsoen is stijlvol ingehuldigd met een hoop live optredens en wij hebben weer veel mensen kunnen informeren over onze werkgroep via ons kraampje in het Worp-park.

Behalve aan de weergoden gaat onze dank ook naar al diegenen die mee hebben geholpen het Worpplantsoen na zo'n feestelijke dag netjes achter te laten.

Eén van de bikkels die vandaag mee heeft geholpen het Worpplantsoen schoon te houden: David Komen.

En ook de burgemeester en zijn vrouw kwamen niet alleen langs voor het planten van de Oranjeboom.

30 april: opening muziekkoepel Worpplantsoen

27 apr. 2012

Wie op Koninginnedag de officiële opening van de muziekkoepel in het Worpplantsoen gaat bezoeken loopt grote kans ook ons daar tegen het lijf te lopen.

Kom gezellig naar de optredens luisteren en laat je ondertussen door ons informeren over onze activiteiten.

En neem na afloop wel je eigen afval mee. Dat wij er zijn betekent niet dat de rommel voor je opgeruimd wordt ;-)

Binnenkort gaan we weer..

30 mrt. 2012

Op zaterdag 7 april wordt de eerste maandelijkse schoonmaakochtend gehouden.

En het is weer nodig..

Afval maken is geen kunst.

Maak jouw plezier

niet een ergernis voor een ander.

We zijn er vroeg bij dit jaar...

Eerste opruimactie 2012: vuurwerk

4 jan. 2012

De eerste officiële opruimzaterdag is pas in april, maar aanstaande zaterdag gaan we met onze ploeg toch even door de wijk heen om de laatste vuurpijlen uit de struiken te vissen.

Dus iedereen die van een frisse neus en een frisse wijk houdt, of gewoon van de gelegenheid gebruik wil maken om elkaar een schoon nieuw jaar te wensen, we verzamelen weer om 10:00 bij het Hovenhuus.