Nieuwsarchief 2018

GroenLinks Deventer reikt groen lintje uit aan WorpWegWerp-vrij

22 jan. 2018

Een Groen Lintje is een onderscheiding voor mensen, groepen of bedrijven die zich bijzonder inzetten op het gebied van duurzaamheid in Deventer. GroenLinks Deventer wil dromers, denkers en doeners voor een groen en duurzaam Deventer graag in het zonnetje zetten!

Daarom deed GroenLinks Deventer op 28 december een oproep op de internet- en facebookpagina om personen of organisaties te nomineren. Het is leuk om te zien hoeveel Deventenaren bezig zijn met een groene en duurzame leefomgeving.

De jury van GroenLinks Deventer heeft de vier voorgedragen partijen op drie criteria bekeken: groen/duurzaamheid/milieu, voorbeeldfunctie en effectiviteit. De winnaar van het groene lintje 2018 is WorpWegwerpVrij. Deze werkgroep werd twee maal genomineerd met de motivatie: “Deze mensen laten zien dat je in je directe omgeving een verschil kan maken! Ze stropen letterlijk de mouwen op om de omgeving van de IJssel schoner te maken.”

De werkgroep WorpWegWerp-vrij is ontstaan uit onvrede over de door zwerfvuil vervuilde IJsselstrandjes. Een groep betrokken Worpbewoners heeft zich verenigd in deze werkgroep en stelt zichzelf tot doel het schoonmaken en –houden van de leefomgeving van ‘de Worp’.

Door hun acties - en de publiciteit die ze ermee zoeken - zorgen ze ook voor een bewustwording over de omgeving. Zo hopen ze recreanten, bedrijven en instanties aan te zetten tot ander gedrag. Hoe minder afval en plastic er in de natuur gedumpt wordt, hoe beter. De werkgroep werkt met veel plezier en gedrevenheid en vinden het een sport om met zo weinig mogelijk geld resultaat te bereiken.

Het Groene Lintje is op 15 januari 2018 door bestuursleden Judith Bakker en Arco Verhoeven samen met fractievoorzitter Tjeerd van der Meulen uitgereikt aan de trotse werkgroepleden Jan Barwegen, Anneke Fort en Harry Joling.