Nieuwsarchief 2013

Vuile strandjes en vuil parkeren #1

8 sep. 2013 (9 sep. 2013 bijgewerkt)

Het was afgelopen zaterdag opnieuw een grote bende langs de strandjes. Onder de spoorbrug en langs de kribben lagen tientallen kapotgeslagen flessen. Bouwmaterialen van de spoorbrug zijn naar de strandjes gesleept. Er zijn diverse vuurplaatsen gemaakt met daarin opgestookte picknickresten, bierblikjes en ander ongerief. Verspreid over de strandjes en de aanloop er naar toe lag overal papier, plastic en blik. Ook de uitgepakte cadeauresten voor ene Eline lagen er nog. We zijn benieuwd of Eline, Loesje en Deem in oktober gaan meehelpen.

Vuile strandjes en vuil parkeren #2

8 sep. 2013 (9 sep. 2013 bijgewerkt)

Toen wij gisteren tegen 11.30 uur klaar waren met de maandelijkse ronde ivm worpwegwerpvrij kwamen we uit bij het IJsselhotel. Daar bleek dat er tientallen auto's geparkeerd stonden in het park direct evenwijdig aan de parkeerstrip die daarvoor bedoeld is. Die strip en de Bolwerksweg stonden echter vol en mensen hadden gezien dat je ter hoogte van het IJsselhotel het park in kunt rijden. Het wandelpad is daar zo breed dat er een auto langs kan (denk aan Talamini, groenvoorziening en hulpverleningsdiensten). Er stonden tenminste 30 auto's en toen wij er wat van zeiden gingen een aantal mensen een andere plek zoeken. Het bleef echter aanrijden. We hebben contact gezocht met gemeente en politie.

Team Toezicht heeft direct actie ondernomen. Ze zijn eerst gaan praten met de organisatoren van een evenement bij de muziekkoepel. Vervolgens heeft een team toezichthouders 29 bekeuringen uitgeschreven.

Fout parkeren en fout picknicken horen wat ons betreft bij hetzelfde fenomeen: gemakzucht en de houding van wie maakt me wat. Gisteren ook weer gehoord: er staan al auto's dus het mag. Voor vuilnis hoor je hetzelfde het is al een bende dus mijn bende kan er nog wel bij. En je komt er vaak nog mee weg ook. Een auto heeft gelukkig nog een kenteken, vuilnis vaak niet.

Deventer op Stelten

7 jul. 2013

Zaterdag 6 juli. We hebben ons ingeschreven voor vier duurzame fort kruiwagens. Kunnen we rammelende kliko's thuis laten. Met dank aan Harry, Jan, Patrick en Wim en natuurlijk de initiatiefnemers Sommerdijk en Hibma en de sponsor Van Wijnen

De oogst van juni

1 jun. 2013

Zaterdag 1 juni was er weer de maandelijkse prikactie.

We vonden minder vuil langs park en ijsselstrandjes dan anders. We hopen dat het komt door de aandacht die wij vragen, maar we denken dat het ook komt door het kille weer, het hoge water en de inzet van Cambio.

Na afloop koffie bij het IJsselhotel, een van onze sponsors.

RTV Oost - En dan nog even dit

1 jun. 2013

Harry Joling vertelt op 17 mei bij "en dan nog even dit" over worp wegwerpvrij.

In dit programma was aandacht voor de 'schone wijk weken'. Sociaal psycholoog Paul van Lange vertelt over gedrag. Ons inititiatief wekt bewondering op bij de aanwezigen in de studio. Harry doet het prima ambassadeur.

Volg de link: http://www.rtvoost.nl/tv/uitzending.aspx?uid=287029

Harry en de psycholoog vormen het eerste onderwerp.

Landfill Harmonic - muziekinstrumenten van afval

30 mei 2013

De Landfill Harmonie: "De wereld stuurt ons afval, wij sturen muziek terug"

Eerste schoonmaak van 2013 succesvol verlopen

6 apr. 2013

Zaterdag 5 april zijn de vrijwilligers in drie groepen aan het opruimen geslagen. Enkele nieuwe vrijwilligers deden voor het eerst mee. Vooral langs de de standjes en met name in de Ossenwaard hebben we veel zwerfvuil opgehaald. Naast het gebruikelijke blik, glas en plastic vonden we dit keer een rechterlaars, een oranje kinderschep, de top van een werphengel, een prachtig theelepeltje en enkele grote 5 liter containers.

Om 12.30 hebben we we samen met de vrijwilligers van de Muziekkoepel NeringBögel heerlijk in het zonnetje genoten van een lunch. De muziekkoepel vrijwilligers leggen stroom aan en ze hebben alle straatmeubilair schoongemaakt. Kortom het park ziet er weer spic & span uit.