Nieuwsarchief 2011

Afsluiting 2011

16 okt. 2011

Na afronding van een succesvolle schoonmaakactie op zaterdagochtend 1 Oktober, er zijn weer een flink aantal afvalbakken gevuld, is er afgelopen woensdagavond voor alle WorpWegWerp-vrij-vrijwilligers een gezellige avond georganiseerd. 1 Oktober was de laatse opruimactie van dit jaar en we wilden ook dit jaar onze vrijwilligers weer bedanken voor hun inzet.

Deze avond werd niet alleen opgeluisterd door koffie en vers gebakken appeltaart van Annie Rensen.

Door Jan Barwegen werd een presentatie gegeven over het project 'Ruimte voor de Rivier'. Niet alleen zorgt dit landelijk project ervoor dat Nederland minder last gaat krijgen van hoogwater, ook onze schoonmaakroutes zullen hierdoor veranderen. De hoeveelheid strandjes aan de IJssel neemt bijvoorbeeld flink toe.

Ook Evelien Pouls van Cambio was deze avond aanwezig.

Zij had die dag net een symposium over de aanpak van zwerfvuil bezocht en heeft hierover, vers van de pers, verslag kunnen doen. Ze vertelde over de aanpak van graffitti door aanwijzen van legale spuitplaatsen en over de inzet van een digitale stad om de beleving van de bewoners te kunnen meten. Het verschil tussen 'acceptabel' en 'smerig' blijkt van veel factoren afhankelijk te zijn.

Verder zijn ook de agenda's bijgewerkt. De eerste maandelijkse schoonmaakactie volgend jaar staat gepland op 7 april, de eerste zaterdag van de maand. Maar ook zijn er plannen om op 7 januari een extra actie in te plannen om achtergebleven vuurwerkresten in de Worp op te ruimen. Deze laatste datum is nog onder voorbehoud, misschien is het niet nodig.

We houden jullie hierover op de hoogte via website en mail.

Vakantie

3 jul. 2011

We organiseren in de vakantieperiode nog wel een zaterdag-opruimactie (6 augustus), maar voor de rest wensen we alle medewerkers die op vakantie gaan, of die al met vakantie zijn en dit bericht lezen via de mobiele laptop/telefoon/internetaansluiting in het hotel, een prettige vakantie toe.

Strandset

6 jun. 2011

Na de maandelijkse opruimactie van afgelopen zaterdag liggende strandjes er weer opgeruimd bij.

Gelukkig gooit niet iedereen die zijn drankje op het strand heeft gedronken zijn flesje stuk tegen de keien. Maar ook aan degenen die dat niet doen het verzoek zijn flesjes, en ander afval, weg te gooien in de rode afvalbakken en niet op de strandjes achter te laten.

Al is het maar voor de veiligheid van de andere badgasten...

Actie Hovenschool

30 mei 2011

Door het mooie weer van de laatste weken gaan we weer massaal naar buiten, lopend of op de fiets. Ook de rit naar en van school maakt dorstige kelen. Voor de vrijwilligers die proberen het zwerfvuil uit de natuur te houden is weer een drukke tijd aangebroken.

Ook de Hovenschool voelt zich bij dit probleem betrokken en probeert zijn leerlingen bewust te maken over hoe om te gaan met je afval.

Samen met WorpWegWerp-vrij heeft groep 7 op donderdag 19 mei een opruimactie gehouden op de Lage Worp, de weilanden onder de Wilhelminabrug en via de IJsseloever langs de strandjes.

Met 30 kinderen in gele hesjes lijkt een gele tornado langs de rivier te zijn getrokken. Enthousiast rond rennend hebben ze tussen 13 en 15 uur 6 volle vuilcontainers verzameld. En dat terwijl het al een aantal dagen geen uitnodigend weer is geweest. Dat belooft wat als de zon weer gaat schijnen!

Tijdens de actie merkten we in enkele gesprekken met kinderen dat zij zich ook zorgen maken over de gevaren van het zwerafval. Glasverwondingen door stuk gegooide drankflessen, of het verongelukken van dieren die in de plastic zakken verstrikt raken hebben ze zelf gezien.

We hebben ze, terug op school, uitgenodigd eens op een zaterdagochtend mee te komen doen.

Samen laten we toch het beste zien dat het anders kan!

Mocht u zich ook ergeren aan het zwerfvuil en hier actief af en toe mee bezig willen zijn, kom dan gerust eens een keer meedoen.

Steeds elke eerste zaterdag van de maand, tegen 10 uur verzamelen we bij het Hovenhuus, om na een opwekkend kopje koffie aan de slag te gaan.

De aankondiging staat ook steeds kort vantevoren bij de Spar aangegeven.

We ontvangen u graag.

Het WorpWegWerp-vrij aankondigingsbord

5 mei 2011

Het is buiten weer lekker weer aan het worden. Dus brengen wij onze aankondiging van de volgende maandelijkse opruimactie ook naar buiten.

Vanaf deze maand informeren we jullie luid en duidelijk dat we de zaterdag erop weer het zwerfvuil op de strandjes & omgeving te lijf gaan.

Wie doet er mee?

Verzamelen om 09:50 bij het Hovenhuus.

Rooster maandelijkse opruimacties bekend

19 feb. 2011

De data voor de maandelijkse WorpWegWerp-vrij opruimacties zijn vastgelegd.

Vanaf april t/m oktober gaan we elke eerste zaterdag van de maand zorgen dat de strandjes en de Worp er weer netjes bijliggen. Omdat we allerlei leuke ideeën hebben voor 2011 liggen deze data nog niet 100% vast, dus houd de agenda in de gaten (of meld je aan voor onze nieuwsbrief via 'Doe mee!' in het menu aan de linkerzijde).

De agenda voor de maandelijkse opruimacties:

  • Verzamelen om 10:00 bij 't Hovenhuus.

  • Afsluiting rond 12:00 met koffie & iets lekkers.

Voor 2 april, de eerste actie van dit jaar, hebben we een speciaal programma samengesteld.

Hierover later meer!

WorpVuurWerk-vrij

6 jan. 2011 (19 feb. 2011 bijgewerkt)

Als spontane actie hadden we het idee om een week na Nieuwjaar de wijk in te gaan om de vuurwerkrestanten op te ruimen. Maar het blijkt dat de allermeeste Worpenaren zelf al hun straat hebben opgeruimd.

* Zaterdag 8 januari dus geen opruim-ochtend! *

Allemaal een gelukkig & schoon 2011 toegewenst

en tot ziens op de eerste WWW-vrij-dag van dit jaar op 2 april.